Wsparcie dla producentów wyrobów mięsnych ZGŁOSZENIA
Promocję tradycyjnych wyrobów mięsnych, a także edukację konsumentów zakłada projekt Małopolskiego Stowarzyszenia Inicjatyw Społecznych Aqua Sport. Jego autorzy planują wesprzeć lokalnych producentów produktów mięsnych i wędliniarskich, którzy prowadzą działalność w Małopolsce. Zgłoszenia przyjmowane są do 15 sierpnia.
Autorzy projektu chcą w ten sposób promować lokalnych producentów. Pomysłodawcy planują zwiększenie popularności produktów regionalnych, budowę sieci współpracy między rolnikami, lokalnymi przetwórcami a odbiorcami produktów. Zakładają także działania edukacyjne zarówno wśród konsumentów, jak i producentów. – Chcemy promować tradycyjne wyroby i zwiększyć świadomość odbiorców, że produkty te są znacznie lepszej jakości, niż oferowane przez duże sieci. Mamy nadzieję, że tego typu działania pozwolą dotrzeć do szerszej grupy konsumentów – tłumaczy Marek Makowiec, menadżer projektu.
Udział w projekcie jest bezpłatny. Producenci, którzy wezmą w nim udział otrzymają wsparcie w zakresie promocji i marketingu. Dla uczestników przygotowano m.in. specjalistyczne warsztaty. Pierwsze z nich zaplanowano 18 sierpnia.
Szczegółowych informacji udziela Marek Makowiec, menadżer projektu (tel.: 698 997 301, e-mail: makowiec@uek.krakow.pl) oraz Józef Baran, prezes Małopolskiego Stowarzyszenia Inicjatyw Społecznych Aqua Sport (tel.: 607 722 017, e-mail: j.baran@kryspinow.com.pl).
(ww)