Dzikie smaki w ZSEG - TARNÓW - Polski Biegun Ciepła

Dzikie smaki w ZSEG

Uczniowie 12 szkół ponadgimnazjalnych wzięli udział w gastronomicznej rywalizacji. Organizatorem II Konkursu Kulinarnego o Laur Młodzieżowego Mistrza w Przyrządzaniu Potraw z Dziczyzny był Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych. Najlepszymi znawcami kuchni opartej na dziczyźnie okazali się reprezentanci ZSEG.

Dwuosobowe zespoły miały za zadanie przyrządzić potrawy, które bazowały na dziczyźnie. Z każdej szkoły dwa zespoły musiały przygotować deser lub danie główne. Zaprezentowane potrawy oceniali m.in. przedstawiciele Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników z Krakowa. W obydwu dziedzinach najlepsi okazali się reprezentanci ZSEG: Dominik Łukasik, Mateusz Ciurej, Konrad Szymura i Marcin Englart.

(ww)


Europejski Fundusz Rozwoju RegionalnegoEuropejski Fundusz SpołecznyProgram czyste powietrze - weź dotację, wymień piecEkointerwencja - Zgłoś spalanie odpadów lub naruszenie uchwały antysmogowejCiepłe mieszkanieTarnów.pl miesięcznik miejski