Marzec z… buraczkiem
Przed nami kolejna odsłona projektu „KOSZ ZDROWIA”, który jest realizowany przez Małopolską Fundację „Empatia”. Przypomnijmy, celami projektu są uświadomienie przedszkolakom i uczniom, jak ważne jest prawidłowe, zdrowe odżywianie, spożywanie lokalnych owoców i warzyw oraz prowadzenie aktywnego trybu życia.
Projekt składa się z 12-etapów. Każdy miesiąc został poświęcony jednemu owocu lub warzywu. W jego realizację zaangażował się Zespół Szkół Ekonomiczno-Ogrodniczych w Tarnowie. Uczniowie Technikum Architektury Krajobrazu przygotowują do sklepów wystawy warzyw i owoców na każdy miesiąc, a uczniowie Technikum Żywienia opracowują przepisy kulinarne. Styczeń był poświęcony jabłku, luty należał do marchewki, bohaterem marca został burak. Organizatorzy zapraszają do przesyłania przepisów kulinarnych, zdjęć potraw z buraczkiem oraz relacji z zabaw ruchowych na adres empatia-malopolska@wp.pl. Materiały można przesyłać do 28 marca. Najciekawsze prace plastyczne zostaną wyeksponowane w sklepach Auchan i Simply.
Zapraszamy do wspólnej zabawy!
(lb)